Opi tekemään maukkaat tippaleivät vappua varten! Noudata yksinkertaista tippaleipäreseptiämme ja luo herkulliset tippaleivät omassa keittiössäsi. Kokeile heti!
3 kananmunaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1½ dl maitoa/maitojuomaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunankuorta
7 dl rypsiöljyä paistamiseen
tomusokeria päälle
Tippaleivät ovat perinteinen osa vappujuhlintaa!
1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Kuumenna öljy pienessä padassa tai tukevapohjaisessa teräskattilassa. Öljyn syvyyden tulisi olla ainakin 7 cm, joten tarvittava määrä riippuu padan koosta.
2. Kokeile öljyn lämpöä vaalealla leipäpalasella. Öljy on sopivan kuumaa (noin 170-180 astetta), kun leipä pala muuttuu mukavan ruskeaksi 1-2 minuutissa.
Ole tarkkana ylikuumenemisen kanssa! Muista, että kuumaan öljyyn ei saa päästää vettä, ja sammutus on aina tehtävä kattilan kannella tarvittaessa.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Paras pursotuskoko on noin 2 mm, mikä vastaa keitetyn spagetin paksuutta. Laita teräksinen rengasmuotti, pyöreä kauha tai reikäkauha muotiksi öljyyn.
4. Pursota taikinaa hitaasti ja ohuena nauhana niin, että nauha muodostaa ristikkäin pyöreän pallon muotin sisään tai kauhassa.
Varmista, ettei pursotinpussi kosketa kuumaa öljyä!
5. Kun tippaleipä saavuttaa vaaleanruskean sävyn, käännä se reikäkauhalla ja paista myös toiselta puolelta.
6. Nosta tippaleipä talouspaperille, anna ylimääräisen rasvan valua pois ja aseta tarjoiluvadille. Siivilöi lopuksi tomusokeria sen päälle.
Valmistusaika: 1 tunti