Valmista maistuvat sitruunakeksit cookie-taikinasta vaivattomasti. Löydä parhaat vinkit ja nauti rapeista kekseistä jo tänään!
80 g huoneenlämpöistä meijerivoita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1 rkl vaniljakreemijauhetta
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Maukkaat sitruunakeksit ovat valmiina nautittaviksi!
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vaahdota voi ja sokeri keskenään, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmuna ja sekoita perusteellisesti. Lisää sitruunan kuori sekä mehu taikinaan, mutta muista välttää valkoisen osan raastamista kitkeryyden ehkäisemiseksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet ja siivilöi ne yhteen. Lisää jauhoseos voi-sokeri-seokseen ja sekoita, kunnes taikina on tasaisen murenevaa.
4. Muotoile taikinasta palloja jäätelökauhalla ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Vältä liiallista käsittelyä, jotta keksit eivät muutu liian koviksi.
5. Tasoittele tarvittaessa kevyesti ja jätä pienet raot keksien väliin, jotta ne eivät leviä uunissa yhteen.
6. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Jos ne uhkaavat ruskistua liikaa, vähennä lämpöä ilman että avaat uunia. Anna keksien jäähtyä hetkeksi pellillä ennen tarjoilua, ja voit halutessasi raastaa päälle lisää sitruunan kuorta.
Valmistusaika: 45 min