Porkkanakakku Herkku

12
40 min

Kokeile maistuvaa porkkanaraastetta, johon saksanpähkinät lisäävät mukavaa rousketta. Tee mehukas porkkanakakku käyttämällä öljyä ja yllätä vieraasi! Ala leipoa jo tänään.

Kostea Porkkanakakku Öljyn ja Saksanpähkinöiden Kera - Ihanteellinen Resepti

Ainekset

1 ½ dl saksanpähkinöitä

3 kananmunaa

3 ½ dl sokeria

1½ tl ruokasoodaa

1½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1½ rkl jauhettua kardemummaa

1 rkl kanelia

4 dl vehnäjauhoja

4 dl hienojakoista porkkanaraastetta

2 ½ dl rypsiöljyä

voita vuoan voiteluun

KUORRUTUS

2 dl tomusokeria

200 g huoneenlämpöistä voita

200 g tuorejuustoa

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

3 tl vaniljasokeria

Valmistus

Ihastuttava porkkanakakku vie kielen mennessään kardemumman avulla! Saksanpähkinät lisäävät kakkuun mukavaa koostumusta.

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi saksanpähkinät karkeasti. Lisää pähkinärouhe, ruokasooda, leivinjauhe, suola, kardemumma, kaneli ja jauhot. Sekoita ne tasaiseksi seokseksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat ainesosat vaahtoon. Lisää lopuksi öljy.

2. Paista voidellussa irtopohjavuoassa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja tikkuun ei jää taikinaa.

3. Ota tuorejuusto ja voi aikaisin jääkaapista, jotta ne pehmenevät huoneenlämpöisiksi. Vatkaa tomusokeri, voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää sitruunankuori, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti ja levitä kakun päälle.

4. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua ja koristele saksanpähkinöillä!

Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamaasi kokoisiksi paloiksi ja herkuttele!

Valmistusaika: 1 tunti

Annosmäärä: 12 palaa

Saksanpähkinä resepti: Herkullinen ja Rapea Lisä Ruokiin ja Leivonnaisiin

Saksanpähkinä on monikäyttöinen ja maistuva pähkinä, joka antaa ruokiin täyteläistä makua ja mukavaa rapeutta. Sen hienostunut, hieman makea maku tekee siitä täydellisen lisän niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Saksanpähkinöitä voi käyttää monella tapaa ruoanlaitossa ja leivonnassa, ja ne ovat erinomainen vaihtoehto, kun haluat lisätä annokseen ravinteikkuutta ja tekstuuria.

Täyteläinen ja monipuolinen makuelämysSaksanpähkinöiden rikas maku sopii hyvin yhteen erilaisten ainesosien kanssa, ja ne tuovat annokseen syvyyttä ja pähkinäistä aromia. Pähkinöitä voi käyttää esimerkiksi salaateissa, joissa ne antavat mukavaa purutuntumaa ja makua vihannesten oheen. Ne ovat myös loistava lisä keittoihin ja patoihin, joissa niiden maku syvenee ja tuo annokseen lisää täyteläisyyttä. Lisäksi saksanpähkinät ovat täydellisiä lisukkeita leivonnaisiin, kuten kakkuihin, kekseihin ja leipiin, joissa ne antavat leivonnaisille ihanan rapean rakenteen.

Muunneltava ja monikäyttöinen raaka-aineSaksanpähkinöitä voi käyttää monella eri tavalla ruoanlaitossa ja leivonnassa. Voit esimerkiksi paahtaa niitä kevyesti ennen käyttöä, mikä tuo esiin niiden luonnollisen makeuden ja tekee niistä entistä maukkaampia. Saksanpähkinät sopivat myös erinomaisesti osaksi granolaa tai mysliseosta, jolloin ne tuovat aamiaiselle lisää makua ja rapeutta. Voit myös murskata saksanpähkinöitä ja käyttää niitä korppujauhojen sijasta kalojen tai lihojen leivityksessä, jolloin saat aikaan herkullisen ja pähkinäisen pinnan. Erilaiset jälkiruoat, kuten saksanpähkinäkakku tai -browniet, ovat myös suosittuja vaihtoehtoja, joissa pähkinöiden maku pääsee loistamaan.

Erilaisia tarjoiluehdotuksiaSaksanpähkinät ovat monipuolinen lisä moneen ruokaan, ja niitä voi käyttää niin suolaisissa kuin makeissa resepteissä. Ne sopivat erinomaisesti erilaisiin salaattipohjiin, erityisesti yhdessä vuohenjuuston, rucolan tai kuivattujen hedelmien kanssa. Myös pastoissa ja risotoissa saksanpähkinät tuovat annokseen lisää makua ja tekstuuria. Leivonnassa saksanpähkinöitä voi käyttää esimerkiksi porkkanakakuissa, banaanileivissä ja erilaisissa kekseissä, joissa ne antavat leivonnaisille herkullisen maun ja ihanan rapean purutuntuman.

Nauti saksanpähkinöistä kotonaSaksanpähkinä on loistava valinta, kun haluat lisätä ruokiisi tai leivonnaisiisi täyteläistä makua ja rapeutta. Sen monipuolisuus ja muunneltavuus tekevät siitä suositun raaka-aineen, joka maistuu aina yhtä hyvältä. Kokeile erilaisia saksanpähkinä reseptejä seuraavalla kerralla, kun kaipaat lisämakua ja tekstuuria aterioihisi – nämä pähkinät tuovat taatusti ripauksen luksusta ja herkullisuutta mihin tahansa ruokaan tai leivonnaiseen!