Valmista suussa sulavaa jäätelöä kondensoidusta maidosta ja mascarponesta. Testaa tämä yksinkertainen jäätelöohje ja herkuttele mustikkapiirakan makumaailmasta! Aloita teko heti tänään!
1 tölkki kondensoitua maitoa
200 g mascaprone-juustoa
4 dl kermaa
4 dl jäisiä mustikoita
1/2 pakettia kaurakeksejä
ripaus kanelia
Oletko tietoinen, että jäätelön tekeminen kotona on varsin helppoa? Tämä herkullinen jäätelö saa inspiraationsa mustikkapiirakan makumaailmasta!
1. Sekoita kondensoitu maito ja mascarpone huolellisesti yhteen.
2. Vatkaa kerma sähkövatkaimella kunnes se on jämäkkä ja kääntele kermavaahto varovasti mascarponeseoksen joukkoon. Jäätelömassan tulisi jäädä ilmavaksi ja tasaiseksi, joten vältä liikaa sekoittamista.
3. Anna pakastemustikoiden lämmetä hetkisen huoneenlämmössä ennen käyttöä. Sekoita mustikat kevyesti jäätelömassaan niin, että värit sekoittuvat kahdeksi sävyksi.
4. Murskaa keksit kaulinta käyttäen. Lisää puolet keksimuruista jäätelömassaan ja säästä toinen puoli koristeluun.
5. Kaada jäätelömassa puhtaaseen ja tyhjään jäätelörasiaan tai muuhun kannelliseen astiaan, jonka tilavuus on noin 1 litra. Ripottele loput keksimurut jäätelön pinnalle koristeena ja lisää päälle kanelia makua antamaan.
6. Peitä rasia kannella ja anna jäätelön maustua pakastimessa vähintään 6 tuntia tai mieluiten yön yli.
Valmistusaika: 15 min + yön yli pakkasessa
Annosmäärä: 1 l jäätelöä