"Kokeile tätä ihanaa reseptiä, joka sisältää kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia! Valmista maistuvat kinuskimuffinit, joissa on kosteaa muffinitaikinaa ja runsasta kinuskitäytettä. Leivo banaanimuffinsseja Kinuskikissan tapaan ja tuo iloa perheellesi. Aloita leipominen heti!"
KINUSKITÄYTE
1/2 tölkkiä kondensoitua maitoa
1 rkl voita
ripaus suolaa
MUFFINITAIKINA
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
80 g juoksevaa margariinia
1/2 tölkkiä kondensoitua maitoa
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
3 kypsää banaania
tomusokeria viimeistelyyn
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffinivuoka etukäteen.
2. Valmista kinuskitäyte seuraavasti: Kiehauta kondensoitu maito laakeassa kattilassa, vatkaa, kunnes seos on juoksevaa. Kuumenna maitoa keskilämmöllä noin 10 minuuttia, sekoitellen, kunnes kinuski alkaa kuplia ja väri syvenee. Lisää joukkoon voi. Anna kiehahtaa vielä muutaman minuutin ajan ja lisää hieman suolaa.
3. Anna jäähtyä hieman ja jaa kinuski tasaisesti muffinivuoan koloihin.
4. Valmista muffinitaikina: Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon juokseva margariini, loput kondensoidusta maidosta ja kaurahiutaleet. Sekoita kuivat aineet yhteen ja siivilöi taikinaan. Murskaa banaanit haarukalla ja viipaloi yksi koristeluun. Nostele banaanisose varovasti taikinaan, jotta se säilyttää ilmavuutensa.
5. Jaa taikina muffinivuoan koloihin ja koristele banaaniviipaleilla. Paista uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia, riippuen vuokien koosta.
6. Tarkista kypsyys ohuella tikulla ja anna muffinien jäähtyä. Kinuski kuplii paiston aikana, mutta kiinteytyy jäähtyessään muffinien päälle.
Tarjoa jäähtyneet muffinit sellaisenaan, viimeistele ne tomusokerilla.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 12 muffinia