Kokeile vaivatonta ja maukasta reseptiä haudutetuista omenoista, jotka on maustettu inkiväärillä. Valmistuu 30 minuutissa ja sopii erinomaisesti vaniljakastikkeen kanssa. Tutustu ohjeeseen heti!
1 kg kotimaisia makeita omenoita
SIIRAPPILIEMI
100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl vettä
2 tl inkivääriä, mauste
1. Pese omenat huolellisesti ja kuivaa ne. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat tasakokoisiksi palasiksi, joiden paksuus on sormen levyinen.
2. Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Lämmitä seosta, kunnes sokeri muuttuu kauniin ruskeaksi. Lisää inkivääri ja vesi, anna kiehahtaa kunnolla. Laita omenalohkot kattilaan ja kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat pehmetä. Varo keittämästä liian kauan, jotta omenat eivät hajoa. Jäähdytä omenat sokeriliemessä.
3. Tarjoile inkiväärissä haudutetut omenat vaniljakastikkeen kera joko huoneenlämpöisinä tai kylminä jääkaapista.
Valmistusa
ika: 30 min